Ovnbagt spansk kylling
Recipe by Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft. Venligst udlånt af sæson.dk
Course: Kødretter
Antal
4
personerTilberedningstid
45
minutesIngredienser
1 hel kylling 1,4 – 1,6 kg.
4 peberfrugter
4 almindelige løg
1 spsk. røget paprika
3 fed hvidløg
1 spsk. friske timianblade eller 4 kviste
1/4 kg cherrytomater
75 g mandler
Persille
Tilbehør: Ris eller kartofler
Sådan gør du
- Partér kyllingen i underlår, overlår og bryst og del hver bryststykke i to.
- Pil løgene og skær dem i kvarte. Skyl, rens og skær peberfrugt i grove tern.
- Læg kylling, løg og peberfrugt i et ovnfast fad. Krydr med paprika, hvidløg, timian salt og peber. Sæt fadet i ovnen ved 200°C i 30 min.
- Halvér tomaterne. Læg tomaterne ved kyllingen og drys med mandler.
- Sæt fadet tilbage i ovnen endnu 15 min.
- Drys godt med hakket persille og server med ris eller kartofler.
Del opskrift på Facebook: