Hindbærsnitter med hindbærglasur
Course: Brød og bagning
Antal
10
stk.Tilberedningstid
2
hoursLækre hindbærsnitter med hjemmelavet hindbærmarmelade, flot glasur og frysetørret hindbær på toppen.
Ingredienser
150 g hindbær
1 spsk vand
1/2 citron
100 g sukker + 1 ekstra spsk. sukker
1 tsk geleringsmiddel
1 vaniljestang
70 g flormelis + 150 g til pynt
150 g blødt smør
175 g hvedemel
50 g mandelmel
1 tsk bagepulver
1 knivspids salt
1/2 dl vand
Hindbærsaft
Evt. frysetørret hindbær til pynt
Sådan gør du
- Bland hindbær, vand, citronsaft og sukker i en gryde og bring det i kog. Lad blandingen småkoge i et par
minutter. - Bland geleringsmiddel og den ekstra spiseske sukker i en skål, og drys det i den kogende hindbærblanding, mens du rører.
- Hæld marmeladen i en skål og sæt den på køl.
- Skrab vaniljekornene ud og bland den med flormelissen.
- Bland flormelissen med smør, hvedemel, mandelmel, bagepulver, salt og vand. Ælt den godt sammen og stil den på køl i ca. 30 minutter.
- Rul dejen ud på bagepapir til en stor firkant og pris små lufthuller i dejen med en gaffel.
- Bag dejen ved 175 grader varmluft i 10-12 minutter.
- Del dejen i to lige store stykker, og lad den køle af.
- Smør hindbærmarmeladen på den ene halvdel, og læg den anden halvdel over.
- Skær den ud i den størrelse, du ønsker, med en skarp kniv.
- Bland 150 g flormelis med hindbærsaft og pynt hindbærsnitterne med den flotte lyserøde glasur.
- Pynt evt. med frysetørret hindbær.
Del opskrift på Facebook: