Solbær-rabarber crumble
Course: Brød og bagning
Antal
6
personerTilberedningstid
45
minutesIngredienser
200 g solbær
400 g rabarber
200 g rørsukker
1 1/2 tsk vaniljesukker
50 g mandler
90 g blød magarine
50 g hvedemel
160 g grovvalsede havregryn
70 g rørsukker
Evt. creme fraiche eller flødeskum
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Bland sukker og vaniljesukker i en skål, og rør indtil vaniljen er rørt ud.
- Skyl solbærrene og rabarberne, og snit rabarberne i stykker på ca. 1 cm.
- Bland rabarberstykkerne og solbærrene med sukkermassen og rør det godt sammen.
- Hæld bær-sukkerblandingen ud i et fad og fordel det jævnt.
- Forbag massen i ovnen i ca. 6-8 minutter.
- Hak mandlerne fint.
- Bland den bløde margarine og melet til en klumpet masse.
- Tilsæt de hakkede mandler, havregryn og rørsukker.
- Rør det hele godt sammen, indtil massen har form som en crumble-dej – altså lidt klumpet.
- Når fyldet er forbagt, fordeles crumblen jævnt over fyldet.
Del opskrift på Facebook: