Pizza med æble
Antal
4
personerCooking time
30
minutesÆble på pizza er måske ikke noget, du har prøvet før. Men vi lover dig: Det smager overraskende lækkert. De tynde skiver af æble bliver møre, når de bages i ovnen, og tilføjer et syrligt-sødt twist til pizzaen. Det perfekte modspil til mild, cremet ost og sprød, salt pancetta.
Ingredienser
- Pizzabund
3 dl 3 lunken vand
15 g 15 gær
1 tsk. 1 sukker
5 g 5 salt
150 g 150 durummel (kan erstattes af almindeligt hvedemel)
300 g 300 tipo 00 hvedemel (kan erstattes af almindeligt hvedemel)
- Topping
250 g 250 ricotta
4 4 æbler
2 spsk. 2 olivenolie
100 g 100 pancetta
1 håndfuld 1 timian
250 g 250 frisk mozzarella
Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Rør smuldret gær ud i vand i en skål.
- Tilsæt salt og sukker, og rør durummel i.
- Tilsæt dernæst Tipo 00 hvedemel en smule ad gangen, og ælt til dejen spændstig. Pas endelig på med at tilsætte for meget mel, for så kan dejen blive tør.
- Ælt dejen grundigt på bordet, og kom den dernæst tilbage i skålen. Lad den hæve tildækket i ca. 1 time.
- Tænd ovnen på 250° almindelig ovn. Sæt også bagesten/stål eller en bageplade i ovnen, og lad dem blive varme.
- Del dejen i fire, og rul dem ud til tynde pizzabunde på et meldrysset bord. Flyt pizzaerne over på bagepapir.
- Smør pizzabundene med ricotta.
- Skær æbler i tynde både, og anret dem over pizzaerne.
- Dryp olivenolie over, og drys med salt og peber.
- Anret pancetta og stykker af mozzarellaost over pizzaerne, og drys med timian.
- Bag en pizza ad gangen ved at flytte den over på den varme bagesten/stål eller bageplade. Bag den i cirka 10 minutter, til osten er smeltet og bunden sprød og gylden.
Del opskriften på Facebook