Græskarsuppe med grønkålschips
Recipe by Søren Staun Petersen, fra bogen ‘Overrask med græskar’.
Course: Suppe, Vegetarret
Antal
4
personerTilberedningstid
1
hourNår efteråret melder sin ankomst, så rimer det næsten på græskarsuppe. Denne version er fyldig, cremet og perfekt serveret med sprøde grønkålschips.
Ingredienser
600 g hokkaido græskar
300 g kartofler
2 porre
1,5 l bouillon, fx grøntsags
1 spsk. røget paprika
1 spsk. smør til stegning
6-8 hele blade grønkål, revet fra stænglen
Lidt olie
Salt og peber
2 dl creme fraiche
Sådan gør du
- Græskarret klargøres og skæres i tern med kartofler.
- Porre vaskes og skæres i skiver.
- Svits grøntsagerne af i en gryde med lidt smør.
- Hæld 1,5 l bouillon over og lad det koge ind i ca. 50 minutter.
- Blend massen med stavblender og tilsæt 1 spsk. røget paprika. Smag til med salt og peber.
- Hele blade grønkål smøres med olie, drysses med salt og bages ved 200° i ca. 10
minutter. - Server suppen straks med sprøde chips og kold creme fraiche.
Del opskriften på Facebook