Koldhævet foccacia med porre og gedeost
Course: Brød og bagning
Antal
1
brødTilberedningstid
1
hour15
minutesHer er et fantastisk madbrød med masser af smag fra porre og gedeost
Ingredienser
4 dl vand
5 g gær
2 spsk. surdej (kan undlades)
10 g salt
10 ml olivenolie
400 g tipo 00 durummel
100 g fuldkornsmel, fx ølandshvedemel
10 cm porre, i tynde skiver
Frisk timian eller rosmarin
25 ml olivenolie
1 tsk. flagesalt
50 g gedeost, blød
Sådan gør du
- Kom vand i en røreskål, smuldr gær deri og tilsæt salt. Rør indtil det er opløst.
- Kom surdej, mel og olie i skålen og rør det godt sammen.
- Ælt dejen i 10-15 minutter indtil den er glat og slipper kanterne og bunden af skålen.
- Dæk dejen til med folie + viskestykke, og lad dejen hæve natten over, eller min 8-10 timer i køleskabet.
- Beklæd en form med bagepapir og dryp lidt olie i bunden.
- Fordel dejen ud i formen og brug dine fingre til at lave dybe huller i dejen.
- Hæld resten af olien udover brødet og top med porre, gedeost, salt og friske krydderurter.
- Bag brødet i ovnen ved 230°C varmluft i 30-35 min.
Del opskrift på Facebook