Power pastinak kage
Course: Brød og bagning
Antal
8
PersonerTilberedningstid
1
hour15
minutesSaftig og syrlig kage med pastinak og skøn creme cheese frosting
Ingredienser
300 g pastinak
2 æg
150 g sukker
150 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 1/2 økologisk citron, saft og skal
100 g olie
1/2 vaniljestang
- Citron creme cheese frosting
250 g neutral flødeost
100 g flormelis
1/2 økologisk citron, saft og skal
1/2 vaniljestang
Sådan gør du
- Kog pastinakkerne med skind på til de er godt møre, ca. 20-30 min. Stik en gaffel i, når denne ikke sidder fast i pastinakken, så er de klar.
- Køl herefter pastinakkerne ned i koldt vand eller i køleskabet.
- Pil skindet af dem som med kogte kartofler, og riv dem på et groft rivejern.
- Slå æggene ud i en skål, tilsæt sukkeret og pisk grundigt med en elpisker.
- Kom mel og bagepulver ved under omrøring, efterfulgt af citronskal, citronsaft og olie.
- Til sidst vendes den revne pastinak i, og dejen fordeles ud i en smurt springform.
- Bag kagen ved 200°C i ca. 25-30 min, og lad den efterfølgende køle helt af.
- Mix alle ingredienserne til creme cheese frosting sammen.
- Brug en sprøjtepose med tyl til at fordele glasuren dekorativt på kagen.
Del opskrift på Facebook