Tærte med spidskål og løg
Recipe by Maria Vestergaard
Course: Vegetarretter
Antal
4
personerTilberedningstid
1
hour30
minutesVidunderlig vegetartærte med masser af smag fra aromatiske danske løg og sødmefuld spidskål
Ingredienser
- Tærtebund
150 g koldt smør
200 g fuldkornsmel
1/2 tsk. salt
1 æg
1 tsk. smør til formen
- Fyld
3 æg
225 g creme fraiche
50 g revet mozzarella
1 tsk. salt
1/3 spidskålshovede
1 tsk. smør
6 små løg
- Spidskålssalat
3 spsk. creme fraiche
1 tsk. sennep
1 tsk. citronsaft
1 tsk. flydende honning
1 tsk. salt
2 danske pærer
2/3 spidskål
50 g hasselnødder
En lille håndfuld persille
Sådan gør du
- Skær det kolde smør i tern og bland det med mel og salt. Smuldr det med hænderne indtil det ligner revet ost.
- Tilsæt æg og saml tærtedejen hurtigt, og ælt den indtil du har en ensartet masse.
- Pak tærtedejen ind i film og opbevar den i køleskabet i 30 minutter, så dejen kan samle sig.
- Rul tærtedejen ud med en kagerulle og en anelse hvedemel, og placer tærtedejen i en smurt tærteform (ca. 22 cm)
- Prik huller tilfældige steder i tærtebunden med en gaffel, og forbag tærten i ca. 10 minutter i ovnen ved 200°C (almindelig ovn).
- Nu til tærtefyldet. Pisk æg, cremefraiche, ost og salt godt sammen.
- Snit spidskål fint og steg det i to minutter på en varm pande med smør.
- Skær skrællen af løgene og halver dem.
- Hæld æggemassen i den forbagte tærtebund og fordel dernæst spidskål og løg.
- Bag tærten i ovnen ved 200°C (almindelig ovn) i ca. 30 min eller til tærten er færdigbagt og let gylden.
- Nu til salaten. Bland cremefraiche, citronsaft, sennep, honning og salt godt sammen.
- Snit spidskålen fint, skær pærer i fine både, hak hasselnødder og persille fint og vend alle ingredienserne til salaten sammen.
Del opskriften på Facebook