Flower power pizza
Course: Brød og bagning
Antal
2
pizzaerTilberedningstid
1
hourSkøn pizza med grønt i forskellige afskygninger – flowersprouts, kartoffel og rødløg med et strejf af serrano.
Ingredienser
25 g gær
2,5 dl vand
1 tsk. salt
1 spsk. olie
400 g fint durummel
4 kartofler (ca. 250 g)
1 rødløg
2 friske mozzarellaer
120 g serrano skinke
1 pakke flowersprouts
- Rosmarin olie
3 spsk. olivenolie
3 fed hvidløg
4 grene rosmarin
Salt
Sådan gør du
- Rør gæren ud i ½ dl vand, dæk til med et klæde og lad det stå lunt i 30 min. Forbered fyldet imens.
- Skræl kartofler og løg og skær begge dele i tynde skiver.
- Blend alle ingredienserne til olien grundigt sammen og kom det i en skål/glas.
- Tilbage til dejen. Tilsæt resten af vandet, salt og olie. Rør melet i lidt af gangen og ælt dejen grundigt på et rent meldækket bord, eller i en røremaskine til dejen slipper skålens kanter og bund.
- Del dejen i 2 og rul den tyndt ud.
- Smør 1/3 af krydderolien ud på hver af bundene og top med skiver af kartoffel. Riv mozzarellaen i stykker og fordel over kartoflerne. Top med serrano og rødløg.
- Bag pizzaerne ved 250°C almindelig ovn.
- Skyl og tør flowersprouts. Skær dem i halve og kom dem op i en frysepose sammen med den sidste 1/3 af krydderolien, ryst det grundigt sammen.
- Når pizzaen har bagt i ca. 12 min, tag dem ud og fordel flowersprouts udover det hele.
- Skru ovnen ned på 200°C og giv pizzaerne yderligt 5 min. Server pizzaerne med det samme.
Del opskriften på Facebook