Saftige appelsiner er altid en god ide i en dejlig salat. Denne er serveret med hjemmelavet balsamico glace, søde tranebær, danske rødløg og sprøde baby leaves.
Ingredienser
100gbaby leaves
2appelsiner
1lillerødløg
50gtranebær, tørret
75gvalnødder
Balsamico glace
1dlbalsamico
1spsk.honning
Sådan gør du
Appelsinsalat med balsamico glace.
Tag nødderne ud og lad dem køle af. Hak valnødderne groft.
Skræl appelsinerne med en skarp kniv, og skær dem oppefra i tynde skiver.
Skræl rødløget og skær det i meget tynde skiver.
Kom balsamico og honning i en gryde og kog det op. Lad det småkoge i 5-10 min, indtil det har konsistens som en tynd sirup.
Hæld det op i en skål og lad det køle. Tilpas evt. konsistensen med 1-2 tsk. kogende vand.
Skyl salaten grundigt og slyng den tør.
Anret salaten med appelsinskiver, og top derefter med skiver af rødløg, tranebær og valnødder.