Muffins med jordskokker og crumble
Course: Brød og bagning
Antal
12
muffinsTilberedningstid
40
minutesSkønne, svampede jordskoksmuffins med en sprød og sød crumble på toppen
Ingredienser
200 g jordskokker, rensede og skrubbede
20 bløde dadler
1 dl smagsneutral olie
2 æg
40 g mandelmel
50 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. stødt kanel
1/2 tsk. stødt kardemomme
Korn fra 1 vaniljestang
Knips salt
- Crumble
1/2 spsk. blødt smør
30 g hvedemel
30 g kokosmel
1 spsk. honning/sirup
Sådan gør du
- Skær jordskokkerne i mindre stykker og kom dem i en foodprocessor sammen med dadler, olie og æg.
- Kør massen indtil den er fin og godt kørt sammen, og rør derefter de resterende ingredienser i.
- Lav crumble ved at kombinere det hele i en skål og smuldr det godt sammen med fingrene.
- Fordel kagedejen i 12 muffins forme, og top hver muffin med en tsk. crumble.
- Bag kagerne ved 175°C varmluft i ca. 25 min.
- Lad kagerne køle helt af, og server dem med græsk yoghurt eller creme fraiche til.
Del opskrift på Facebook