Græskarkroketter med cheddar og pancetta

3 from 3 votes
Recipe by Søren Staun Petersen fra bogen overrask med græskar Course: Snacks og sødt
Antal

12

kroketter
Tilberedningstid

40

minutes

Fantastiske snack til både fest og fede weekender

Ingredienser

  • 450 g 450 butternut squash eller crown prince

  • 80 g 80 pancetta

  • 3 dl 3 havregryn

  • Frisk rosmarin

  • 6-8 spsk. 6-8 mel

  • Salt og peber

  • 1/4 1/4 rødløg

  • 50 g 50 cheddar

  • Mel og rasp til panering

  • 1-2 1-2 æg, til panering

  • Olie til friturestegning, fx vindruekerneolie

Sådan gør du

  • Græskarret klargøres, skæres i tern og koges mørt. lad det køle af.
  • Pancetta steges sprød og stilles til side.
  • Kør græskarret til mos på en foodprocessor.
  • Tilføj havregryn, rosmarin og halvdelen af melet og kør det til en fast masse.
  • Mosen skal have en fast konsistens, og resten af melet kommes derfor i lidt ad gangen, indtil den rette konsistens er nået – den skal være fast, og man skal kunne lave kugler af den.
  • Smag mosen til med salt og peber.
  • Hak løg, pancetta og cheddar groft.
  • Form kugler af mosen og tryk den flad til en cirkel i hånden.
  • Fyld den med løg, pancetta og cheddar og form den til en kugle igen.
  • Tril kuglerne i mel, æg og rasp, inden de frituresteges i en stor gryde. Lad dem dryppe af på lidt køkkenrulle inden servering.

Del opskrift på Facebook