Græskarkroketter med cheddar og pancetta
Antal
12
kroketterTilberedningstid
40
minutesFantastiske snack til både fest og fede weekender
Ingredienser
450 g 450 butternut squash eller crown prince
80 g 80 pancetta
3 dl 3 havregryn
Frisk rosmarin
6-8 spsk. 6-8 mel
Salt og peber
1/4 1/4 rødløg
50 g 50 cheddar
Mel og rasp til panering
1-2 1-2 æg, til panering
Olie til friturestegning, fx vindruekerneolie
Sådan gør du
- Græskarret klargøres, skæres i tern og koges mørt. lad det køle af.
- Pancetta steges sprød og stilles til side.
- Kør græskarret til mos på en foodprocessor.
- Tilføj havregryn, rosmarin og halvdelen af melet og kør det til en fast masse.
- Mosen skal have en fast konsistens, og resten af melet kommes derfor i lidt ad gangen, indtil den rette konsistens er nået – den skal være fast, og man skal kunne lave kugler af den.
- Smag mosen til med salt og peber.
- Hak løg, pancetta og cheddar groft.
- Form kugler af mosen og tryk den flad til en cirkel i hånden.
- Fyld den med løg, pancetta og cheddar og form den til en kugle igen.
- Tril kuglerne i mel, æg og rasp, inden de frituresteges i en stor gryde. Lad dem dryppe af på lidt køkkenrulle inden servering.
Del opskrift på Facebook