Rødkål og fennikel salat med and
4
personer20
minutesDenne salat med and er en skøn, frisk servering. Her bruges rester fra julens andesteg i en smuk salat med sprøde grøntsager – lige netop, hvad man ofte har lyst til dagen efter, vi har nydt den tunge julemad.
Salaten laves på en base af rødkål vendt sammen fintsnittet fennikel. Sammen med syrligt-søde granatæblekerner, appelsiner, cremet feta og sprøde mandler, får man en helt uimodståelig salatkombination, der passer perfekt til andekød.
Ingredienser
400 g rester af andestegen
1/2 rødkål
1 fennikel
1/2 granatæble
3 appelsiner
100 g fetaost
- Vinaigrette
Skal fra 1 øko appelsin
1 dl friskpresset appelsinjuice (presset fra appelsinhinderne)
3 spsk. olivenolie
2 spsk. æblecidereddike
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. ahornsirup
Salt og friskkværnet peber
- Ahornristede mandler
50 g mandler
3 spsk. ahornsirup
1 knsp. salt
Sådan gør du
- Pluk andekødet fra skrog og ben i mundrette stykker, og sæt til side.
- Snit rødkål og fennikel helt fint, gerne på et mandolinjern.
- Frigør granatæblekerne.
- Fileter appelsinerne ved at skære skrællen og den hvide hinde fra, og frigør dernæst kødet i små fileter.
- Pres saften fra appelsinhinderne, så du får 1 dl til vinaigretten.
- Pisk alle ingredienserne sammen til vinaigretten, og vend den rundt i fintsnittet rødkål og fennikel.
- Fordel det på et salatfad eller i en stor skål.
- Kom granatæblekerner, appelsinfileter, andekød og smuldret feta over salaten, og vend let rundt.
- Rist mandlerne på en tør pande, og når de begynder at tage farve hældes ahornsirup over panden.
- Drys med salt, og vend rundt.
- Når væsken er fordampet, fordeles mandlerne på et skærebræt.
- Lad dem køle lidt af, inden de hakkes groft og drysses over salaten inden servering.
Del opskrift på Facebook