Cæsarsalat med råsyltede vanilje-pære
Recipe by Josephine Malene
Course: Måltidssalater og tilbehør
Antal
2
portionerTilberedningstid
20
minutesDen klassiske cæsarsalat tilsat helt nye twists. Lille tip, hvis det skal gå ekstra stærkt i køkkenet så spring syltningen af pærerne over, og nøjes med at bruge tynde skiver af friske og sprøde pærer.
Ingredienser
2 hjertesalat hoveder
2 kyllingebryster
4 skiver serrano skinke
1/2 dl tranebær, tørrede
1/2 ristede hasselnødder
2 tykke skiver rubrød
Oliven olie + salt + peber
Flager af en god parmesan
1 sprød pære, fx conference
2 spsk. æblecidereddike, eller pæreeddike hvis du kan finde det
1/4 tsk. vaniljepulver
1 tsk. honning
1 spsk. olivenolie
- Cæsardressing
75 ml creme fraiche
1 spsk. mayonnaise
30 g revet parmesan
Saft fra 1/2 citron
1/2 tsk. worchester sauce
2 ansjos filetter
1 lille fed hvidløg
Salt og peber
Sådan gør du
- I en lille skål blandes honning, æblecider eddike og vanilje.
- Fjern kernehuset fra pæren og skær den derefter i tynde skiver.
- Vend derefter pæreskiverne rundt i lagen og lad dem ligge og trække – vend rundt i det ca. hver 10. min.
- Skær rugbrødet ud i mundrette bider. Vend det i olie, salt og peber. Rist det derefter i ovnen ved 175°C i 10-15 min, indtil croutonerne er sprøde og dufter dejligt.
- Hæld alle ingredienserne til dressing i en blender, og blend indtil du har en cremet homogen dressing. Kom derefter dressingen på køl indtil den skal bruges.
- Kylling brysterne steges på en varm pande i en smule olie og krydres med salt og peber. Når de er gennemstegte fjernes de fra panden og sættes til side.
- Brug nu samme pande til at stege serrano skinken sprød.
- Skyld hjertesalaten grundig og dup den derefter tør med en viskestykke. Riv hjertesalatbladene i grove stykker og fordel i 2 skåle.
- Tilsæt derefter pære, kylling, parmesan flager og tranebær og vend forsigtigt det hele rundt med hænderne.
- Top nu hele herligheden af med nødder, rug-croutoner og serrano skinke.
- Som prikken over i’et fordeles den dejlige dressing over hele salaten.
Del opskrift på Facebook