En delikat, lille ret, hvor porren virkelig kommer i fokus, og får lov at udvikle den sødme og aroma, som kommer med den rette tilberedning. De braiserede porrer er møre og intense – og toppet med gedeost og nødder, er det den perfekte forret, eller tilføjelse til tapasbordet.
Ingredienser
33porrer, gerne tykke
2spsk.2smør
2g2fond, grøntsags
1spsk.1ahornsirup
Salt og peber
100g100blød gedeost
50g50ristede salt mandler
Sådan gør du
Skær det øverste mørkegrønne skaft af porrerne, fjern de yderste grove blade, skær kun det allernederste af bunden af og halver til sidst porrerne inden de vaskes grundigt
Kom 1 spsk. smør på en varm pande, og placer porrerne med skæresiden nedad
Lad dem stege gyldne i 2-3 min, tilsæt det sidste smør, vend dem og gentag
Tilsæt nu fond, ahornsirup, salt og peber og skru ned til en let simren
Kom låg på og lade dem stege møre i 15-20 min.
Fjern låget, kog evt. den sidste væde fra, inden porrerne tages af og lægges over på et fad
Top de braiserede porrer med smuldret gedeost og hakkede mandler
Server porrerne som tilbehør, eller som let frokost med et stykke godt brød til