Sprød sommersalat med hjertesalat, radiser, ristede kikærter og en skøn og velsmagende tahindressing med hvidløg og gurkemeje. Perfekt som tilbehør til fx grillmaden.
Ingredienser
1 hoved hjertesalat
1 bundt radiser
3 forårsløg
1/2 agurk
1 spsk olivenolie
240gkogte kikærter
1 tsk røget paprika
1 spsk sojasauce
2 spsk sirup, fx ahornsirup
Tahindressing
1-2 spsk saltet tahin
1 spsk citronsaft
1-2 fed hvidløg (presset eller revet)
1 tsk gurkemeje
1 spsk æblecidereddike
1 tsk sojasauce
Ca. 1 dl vand
Sådan gør du
Snit hjertesalat i grove skiver. Riv radiser på et mandolinjern eller skær dem i tynde skiver med en kniv. Skær forårsløg i tynde skiver og agurker i små stykker. Bland de snittede grøntsager sammen i et salatfad.
Varm en pande med lidt olie. Steg kikærterne på panden, tilsæt røget paprika, sojasauce og sirup. Lad dem stege indtil de er karamelliserede.
Hæld de ristede kikærter ud over salaten. Server med tahindressing.
Tahindressing
Hæld alle ingredienserne i en glasholder. Ryst godt igennem indtil du har en helt cremet dressing. Juster konsistensen ved enten at tilføje mere vand eller mere tahin indtil du får en helt cremet dressing. Server den til din sommersalat.