Porresuppe med kartofler – en dejlig hverdagsklassiker med ekstra intens smag af de skønne danske porrer. Her topper vi suppen med rugbrødsknas, men du kan også sagtens toppe med fx æbler, ristede nødder eller bacon.
4 skiver rugbrød (gerne noget der ikke er for frisk)
1 spsk olivenolie
salt og peber
Sådan gør du
Rens og snit porrer i skiver, skær kartofler i tern, og snit hvidløg i små stykker. Snit også timian fint.
Kom olie i en stor gryde og varm gryden op. Kom grøntsagerne i gryden og svits dem af et par minutter.
Tilsæt fond og timian, og læg låg på gryden. Skru ned for varmen og lad det simre i ca 30 minutter til grøntsagerne er helt møre.
Blend suppen til den er helt glat i en kraftig blender eller med en stavblender.
Tilsæt fløde og saftens af 1/2 citron. Smag til med salt og peber og varm igennem.
Rugbrødsknas
Smuldr rugbrødet til krummer og vend med olivenolie, lidt salt og peber.
Fordel blandingen på en bageplade, og bag det ved 200 grader traditionel ovn i ca 10 min – til det er sprødt.
Top den varme porresuppe med creme fraiche og rugbrødsknas.
Tip
Foretrækker du den mere klassiske kartoffel-porresuppe, hvor smagen af porre er knap så kraftig, så tilsæt 4 ekstra kartofler til suppen og evt lidt ekstra væske alt efter ønsket konsistens.