En farverig og smagfuld græskarhummus med chili, der er perfekt som en spicy dip, spread i en sandwich eller som tilbehør til salater og varme retter.
Ingredienser
1 dåse kikærter
1/2 hokkaido græskar
1 spsk tahin
1/2dlneutral olie
1 tsk spidskommen
1/2 tsk chiliflager
1 stor kvist rosmarin, bladene
salt og peber
1/2 citron, saften
1/2-1 dl koldt vand
Sådan gør du
Skær græskarret i grove tern og vend græskarret med olivenolie, salt og peber. Bag græskarret ved 200 grader til det er mørt.
Blend græskar med alle de øvrige ingredienser – hold lidt igen med vand, så du kan justere konsistensen om nødvendigt. Blend til en glat hummus og smag til med citron, salt og peber.
Tip
Du kan også koge græskarret mørt, og si vandet fra den kogte græskar. Vær dog opmærksom på at du så skal bruge mindre væske i din hummus, når den blendes.