Rødbedetartar med estragonmayo

5 from 1 vote
Course: Vegetarretter
Antal

8

portioner
Tilberedningstid

1

hour 

15

minutes

Smørrebrød med rødbedetartar, estragonmayo og sprøde tørrede rodfrugter – et virkelig smagfuldt og lækkert stykke smørrebrød med fokus på grøntsagerne.

Ingredienser

  • 8 8 skiver rugbrød

  • Rødbedetartar
  • 0,5 kg 0,5 rødbeder

  • 1 spsk 1 kapers

  • 1 tsk 1 grovkornet sennep (alternativt dijonsennep)

  • 1 spsk 1 olivenolie

  • 1 spsk 1 citronsaft

  • 1 tsk 1 fintrevet frisk peberrod

  • 1 spsk 1 estragonmayo

  • salt og peber

  • Lyn estragonmayo
  • 1 1 æg

  • 1/2 tsk 1/2 salt

  • 1 tsk 1 dijonsennep

  • 1 tsk 1 eddike

  • 1/2 1/2 bundt frisk estragon (kun bladene)

  • 2 dl 2 smagsneutral olie

  • 1 1 citron

  • salt og peber

  • Topping
  • 1 1 pose tørrede rodfrugter fra Tvedemose

  • Evt lidt frisk estragon eller persille

Sådan gør du

  • Rødbedetartar
  • Skrub rødbederne og kom dem i en gryde med rigeligt vand og salt. Kog rødbederne til de er møre i ca 45 min. Der skal kunne stikkes en kniv i, uden at de er helt bløde.
  • Køl rødbederne af ved at skylle med koldt vand og pil forsigtigt skrællen af.
  • Skær rødbederne i tern af ca 0,5×0,5 cm. Kom rødbedeternene i køleskabet til de er helt kolde.
  • Pisk olie, sennep og citronsaft sammen så det tykner. Vend de afkølede rødbeder med olieblandingen, peberrod, finthakkede kapers og 1 stor spsk af estragonmayoen. Smag til med salt og peber. Stil rødbedetartaren i køleskabet til den skal bruges.
  • Lyn estragonmayo
  • OBS – du skal bruge en stavblender til denne opskrift. Se alternativ i tips længere nede.
  • Kom ægget i en høj smal kande som passer med stavblenderen – pas på at ægget ikke går i stykker.
  • Drys salt ovenpå ægget, derefter sennep og til sidst eddike. Pas stadig på at ægget ikke går i stykker.
  • Hæld forsigtigt olie ned i kanden ovenpå ægget.
  • Kom en stavblender ned i bunden af kanden og begynd at blende. Når du kan se at det begynder at tykne trækker du forsigtigt stavblenderen opad og kører stavblenderen op og ned. Tilsæt estragon og blend videre til du får en grøn tyk mayonnaise.
  • Smag estragonmayoen til med citronsaft, salt og peber. Kom estragonmayoen i en sprøjtepose og opbevar på køl indtil den skal bruges.
  • Anretning
  • Kom rigeligt rødbedetartar på et smurt stykke rugbrød. Top med dutter af estragonmayo og de tørrede rodfrugter. Pynt evt med lidt frisk estragon eller persille.

Tip

  • Hvis du ikke vil lave mayo fra bunden, så kan du alternativt blende en god købemayo med frisk estragon og smage til med citronsaft, salt og peber.

Del opskrift på Facebook

Vores Jord på Instagram