Kartoffelsalat med jordbær og dildpesto
Course: Måltidssalater og tilbehør
Antal
4
personerTilberedningstid
45
minutesEn lækker og fyldig måltidssalat med nye danske kartofler, jordbær, dildpesto, hjertesalat og linser.
Ingredienser
500 g nye kartofler
250 g jordbær
1/2 fennikel
1 hoved hjertesalat
1 dåse grønne linser
- Dildpesto
2 bundter dild
1/2 citron, saften
25 g parmesan eller fx ravost/vesterhavsost
40 g saltmandler eller ristede mandler (alternativt kan ristede hasselnødder eller pinjekerner også bruges)
1 fed hvidløg
1,5 dl koldpresset rapsolie eller en god olivenolie
salt og peber
- Saltbagte græskarkerner
1 dl kogende vand
1,5 spsk salt
150 gr græskarkerner
Sådan gør du
- Skrub kartoflerne og kom dem i en gryde med rigeligt vand. Bring kartoflerne i kog og tilsæt rigeligt salt.
- Lad kartoflerne koge i 7 min. Tag herefter gryden af varmen, men behold låget på, og lad kartoflerne trække i 4-7 min. Tjek efter 4 min med en kniv – kartoflerne skal være faste men til at stikke igennem.
- Lad kartoflerne køle af så de er lune eller helt kolde.
- Skær jordbær i kvarte.
- Snit fennikel i tynde skiver på et mandolinjern, og snit salaten i strimler. Vend salat og fennikel med lidt citronsaft.
- Skyl linserne godt igennem.
- Dildpesto
- Kom alle ingredienserne til pestoen i en god blender og blend det hele sammen til pesto. Smag til med citronsaft, salt og peber.
- Saltbagte græskarkerner
- Kom kogende vand i en skål og rør salten ud heri. Tilsæt græskarkerner, rør rundt og lad det trække i 10-15 min.
- hæld vandet fra og fordel græskarkerner på en bageplade med bagepapir.
- Bag græskarkernerne ved 150 grader i 20-25 min – rør rundt i dem undervejs. Lad græskarkernerne køle af.
- Samling
- Skær evt kartoflerne i mindre stykker, og vend sammen med 2 spsk dildpesto.
- Kom hjertesalt, fennikel, linser, jordbær og kartofler i en stor skål og vend det hele godt sammen. Top evt med lidt ekstra dildpesto og de ristede græskarkerner.