Grillet spidskål med smør, persille og citron – en velsmagende og simpel grill ret.
Ingredienser
2spidskål
1/2dlolivenolie
50gsmør
1/2bundt persille
Citronsaft
Salt og peber
Sådan gør du
Skær spidskålet i kvarte, og pensl skærefladerne med olivenolie.
Varm grillen op, og kom spidskålene på – skru ned til lav-medium varme på din grill hvis muligt, eller grill spidskålet ved indirekte varme. Spidskålet skal grilles i alt ca 15 min, så det bliver mørt indeni – sørg for at vende det undervejs, og skru op for varmen til sidst, hvis kålet mangler lidt farve. Spidskål på grillen skal være mørt og have nogle gode grillstriber på alle flader.
Smelt smørret, og hak persillen.
Dryp første med lidt citronsaft på de grillede spidskål. Hæld herefter smør over og drys til sidst med persille. Krydr også med salt og peber.
Video
Tip
Det smager også skønt at toppe det grillede spidskål med lidt friskrevet parmesan eller vesterhavsost.