Bagte rabarber med honningristede havregryn og creme fraiche
0.0 from 0 votes
Course: Snacks og sødt
Antal
6
personer
Tilberedningstid
40
minutes
Bagte rabarber med honningristede havregryn og creme fraiche – en super simpel og virkelig skøn sommerdessert med danske rabarber.
Ingredienser
Bagte rabarber
400grabarber
165gsukker
1vaniljestang
1/2dlvand
Honningristede havregryn
3spsksmør
4spskhonning
50gmandler, grofthakkede
4dlhavregryn
1nipsalt
Tilbehør
Creme fraiche eller græsk yoghurt (se flere alternativer i tip nedenfor)
Sådan gør du
Bagte rabarber
Skær rabarber i aflange skrå stykker på ca 3 cm. alt efter tykkelsen på rabarberne. Fordel rabarberne i et stort ildfast fad og vend med sukker og vaniljekorn fra vaniljestangen.
Hæld vand udover rabarberne og kom den tomme vaniljestang i fadet. Bag rabarberne ved 180 grader traditionel ovn i 20-25 min. Vend dem rundt hvert 10 minut, så sukker og vaniljekorn fordeles på rabarberne. Tjek at rabarberne er møre, men stadig så faste at de ikke bliver til kompot.
Kom rabarber og sirup i en bøtte og lad dem køle helt af i køleskabet.
Honningristede havregryn
Kom smør og honning på en pande og varm op ved middelhøj varme. Lad det bruse op og kom havregryn, mandler og salt på panden.
Lad blandingen riste på panden i 5-10 min,. og rør rundt i det hele tiden. havregrynene er færdige når de er godt gyldne.
Fordel havregrynene på et stykke bagepapir og lad dem køle helt af. Opbevar herefter i en tætlukket boks indtil brug.
Anretning
Anret små skåle med de bagte rabarber og ca 2 spsk creme fraiche eller yoghurt. Top med de honningristede havregryn og dryp evt lidt af rabarbersiruppen udover desserten.
Video
Tip
Hvis der er rabarbersirup til overs kan det blandes med vand eller danskvand til en lækker rabarbersaft.
Du kan variere desserten og gøre den mere eller mindre luksus ved at servere alt fra creme fraiche, græsk yoghurt, skyr eller vaniljeis til de bagte rabarber. Prøv også at piske en creme fraiche 38% til en tyk og luftig creme og server med de bagte rabarber – det smager skønt.