Gulerodsdeller med urtedip

Recipe by Johanne Mosgaard
4.5 from 6 votes
Course: Vegetarretter
Antal

4

personer
Tilberedningstid

30

minutes

Lækre og simple gulerodsdeller der bare smager helt vidunderligt – et skønt alternativ til kødet, og også perfekte som en lille snack med dip.

Ingredienser

  • Gulerodsdeller
  • 1 løg

  • 150 g gulerod

  • 150 g hvedemel eller kikærtemel

  • 2 dl vand

  • 1 tsk salt

  • Friskkværnet peber

  • Olivenolie til stegning

  • Urtedip
  • 100 g cashewnødder

  • 1 håndfuld persille

  • 1 håndfuld frisk dild

  • 1,5 dl vand

  • 0,5 tsk salt

  • Evt. friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Gulerodsdeller
  • Hak eller riv løg fint. Skyl og skrub gulerødder, riv dem fint på et rivejern og vej 150 gram af.
  • Pisk mel, vand, peber og salt sammen i en skål. Tilsæt revet løg og gulerødder. Lad det stå og trække i ca. 5 minutter.
  • Varm en pande, tilsæt olie og form små frikadeller. Steg dem gyldne på begge sider.
  • Urtedip
  • Afhængig af hvor kraftig din blender er, kan du med fordel lægge cashewnødder i blød i koldt vand i 3 timer (eller natten over) før du skal lave dippen.
  • Si iblødsætningsvandet fra og blend cashewnødderne med persille, dild og vand. Blend så dippen bliver helt cremet. Smag til med salt og peber.

Del opskrift på Facebook

Vores jord på Instagram

Privacy Preference Center