En nyfortolkning af den gammeldavs æbleskive – endda i en vegansk udgave! Sprøde både af danske æbler, dyppet i krydret pandekagedej og stegt gyldne på panden med kanelsukker.
Ingredienser
10æbler
150ghvedemel
2,5dlplantemælk
30gsukker
1/2tsk.vaniljesukker
1/2 økologisk citron, skal
1/4tsk.stødt kardemomme
Smør
Kanelsukker
Sådan gør du
Kom de tørre ingredienser i en stor skål og bland dem sammen.
Tag et stort piskeris, og hæld forsigtigt mælken i under kraftig omrøring, så det ikke klumper.
Dejen skal være som en tyk pandekagedej. Lad dejen sætte sig ca. 15 min.
Skær alle æblerne i slanke både.
Varm en pande op til medium/varm. Kom god med smør på.
Brug en tang/pincet og dyp hver enkelt æbleskive ned i dejen og herefter hurtigt over på panden.
Stykkerne skal ikke røre hinanden. Vend hvert stykke når det er gyldent, drys let med kanelsukker og steg videre.
Vend en sidste gang i 15 sek., så kanelsukkeret karamelliserer og tag stykkerne.
Servér straks med is eller creme fraiche.
Tip
Har du dej i overskud, så tilsæt lidt bagepulver og bag skønne vafler.