Græskarkage med appelsin frosting og karamelliserede græskarkerner – en saftig og velsmagende efterårskage bagt med danske grønne hokkaido græskar.
Ingredienser
200g200groftrevet grøn hokkaido græskar (andre græskartyper kan også bruges)
22æg
215g215rørsukker
125g125smør
130g130hvedemel
1tsk1bagepulver
1tsk1kanel
0,5tsk0,5stødt kardemomme
0,5tsk0,5stødt ingefær
0,25tsk0,25stødt nellike
Frosting
200g200philadelphia (eller anden neutral flødeost) – stuetempereret
75g75blødt smør
50g50flormelis
30g30ahornsirup
Evt korn af 1/2 vaniljestang
Skal af 1/2 øko appelsin
2spsk2appelsinsaft
Karamelliserede græskarkerner
50g50græskarkerner
3spsk3ahornsirup
1tsk1smør
Sådan gør du
Pisk rørsukker og æg til en lys og luftig blanding.
Smelt smørret og stil til side.
Bland hvedemel med alle krydderierne og bagepulver.
Sigt melblandingen og vend det skiftevis i dejen med det smeltede smør. Vend til sidst græskar i kagedejen.
Kom bagepapir i en 20 cm springform og hæld kagedejen i formen. Bag kagen ved 180 grader almindelig ovn i 45-50 min. Skru evt over på varmluft til sidst, hvis du synes kagen mangler lidt farve. Tjek med en pind eller kniv at kagen er helt færdigbagt.
Lad kagen køle helt af ved stuetemperatur inden der kommer frosting på.
Frosting
Husk at lade både smør og philadelphia være stuetempereret inden du laver frosting.
Pisk smør, vaniljekorn og flormelis til det er helt lyst og cremet. Tilsæt ahornsirup og philadelphia og pisk frostingen godt sammen. Tilsæt appelsinsaft og appelsinskal og pisk det kort igennem. Sæt frostingen på køl indtil kagen er kølet af.
Karamelliserede græskarkerner
Rist græskarkernerne på en tør pande til de er let gyldne. Tilsæt ahornsirup og smør og lad det karamellisere omkring græskarkernerne. Tilsæt evt et lille nip salt.
Hæld de karamelliserede græskarkerner på et stykke bagepapir og lad dem køle helt af. Bræk dem herefter forsigtigt fra hinanden.
Pynt
Top den afkølede græskarkage med frosting og drys med de karamelliserede græskarkerner.
Tip
Du kan sagtens beholde skrællen på græskarret, hvis du vælger de økologiske græskar.