Græskarkage med appelsin frosting

4.8 from 5 votes
Course: Snacks og sødt
Antal

10

portioner
Tilberedningstid

1

hour 

20

minutes

Græskarkage med appelsin frosting og karamelliserede græskarkerner – en saftig og velsmagende efterårskage bagt med danske grønne hokkaido græskar.

Ingredienser

  • 200 g groftrevet grøn hokkaido græskar (andre græskartyper kan også bruges)

  • 2 æg

  • 215 g rørsukker

  • 125 g smør

  • 130 g hvedemel

  • 1 tsk bagepulver

  • 1 tsk kanel

  • 0,5 tsk stødt kardemomme

  • 0,5 tsk stødt ingefær

  • 0,25 tsk stødt nellike

  • Frosting
  • 200 g philadelphia (eller anden neutral flødeost) – stuetempereret

  • 75 g blødt smør

  • 50 g flormelis

  • 30 g ahornsirup

  • Evt korn af 1/2 vaniljestang

  • Skal af 1/2 øko appelsin

  • 2 spsk appelsinsaft

  • Karamelliserede græskarkerner
  • 50 g græskarkerner

  • 3 spsk ahornsirup

  • 1 tsk smør

Sådan gør du

  • Pisk rørsukker og æg til en lys og luftig blanding.
  • Smelt smørret og stil til side.
  • Bland hvedemel med alle krydderierne og bagepulver.
  • Sigt melblandingen og vend det skiftevis i dejen med det smeltede smør. Vend til sidst græskar i kagedejen.
  • Kom bagepapir i en 20 cm springform og hæld kagedejen i formen. Bag kagen ved 180 grader almindelig ovn i 45-50 min. Skru evt over på varmluft til sidst, hvis du synes kagen mangler lidt farve. Tjek med en pind eller kniv at kagen er helt færdigbagt.

    Lad kagen køle helt af ved stuetemperatur inden der kommer frosting på.
  • Frosting
  • Husk at lade både smør og philadelphia være stuetempereret inden du laver frosting.
  • Pisk smør, vaniljekorn og flormelis til det er helt lyst og cremet. Tilsæt ahornsirup og philadelphia og pisk frostingen godt sammen. Tilsæt appelsinsaft og appelsinskal og pisk det kort igennem. Sæt frostingen på køl indtil kagen er kølet af.
  • Karamelliserede græskarkerner
  • Rist græskarkernerne på en tør pande til de er let gyldne. Tilsæt ahornsirup og smør og lad det karamellisere omkring græskarkernerne. Tilsæt evt et lille nip salt.
  • Hæld de karamelliserede græskarkerner på et stykke bagepapir og lad dem køle helt af. Bræk dem herefter forsigtigt fra hinanden.
  • Pynt
  • Top den afkølede græskarkage med frosting og drys med de karamelliserede græskarkerner.

Tip

  • Du kan sagtens beholde skrællen på græskarret, hvis du vælger de økologiske græskar.

Del opskrift på Facebook

Vores jord på Instagram