Græskarkage med appelsin frosting og karamelliserede græskarkerner – en saftig og velsmagende efterårskage bagt med danske grønne hokkaido græskar.
Ingredienser
200ggroftrevet grøn hokkaido græskar (andre græskartyper kan også bruges)
2æg
215grørsukker
125gsmør
130ghvedemel
1tskbagepulver
1tskkanel
0,5tskstødt kardemomme
0,5tskstødt ingefær
0,25tskstødt nellike
Frosting
200gphiladelphia (eller anden neutral flødeost) – stuetempereret
75gblødt smør
50gflormelis
30gahornsirup
Evt korn af 1/2 vaniljestang
Skal af 1/2 øko appelsin
2spskappelsinsaft
Karamelliserede græskarkerner
50ggræskarkerner
3spskahornsirup
1tsksmør
Sådan gør du
Pisk rørsukker og æg til en lys og luftig blanding.
Smelt smørret og stil til side.
Bland hvedemel med alle krydderierne og bagepulver.
Sigt melblandingen og vend det skiftevis i dejen med det smeltede smør. Vend til sidst græskar i kagedejen.
Kom bagepapir i en 20 cm springform og hæld kagedejen i formen. Bag kagen ved 180 grader almindelig ovn i 45-50 min. Skru evt over på varmluft til sidst, hvis du synes kagen mangler lidt farve. Tjek med en pind eller kniv at kagen er helt færdigbagt.
Lad kagen køle helt af ved stuetemperatur inden der kommer frosting på.
Frosting
Husk at lade både smør og philadelphia være stuetempereret inden du laver frosting.
Pisk smør, vaniljekorn og flormelis til det er helt lyst og cremet. Tilsæt ahornsirup og philadelphia og pisk frostingen godt sammen. Tilsæt appelsinsaft og appelsinskal og pisk det kort igennem. Sæt frostingen på køl indtil kagen er kølet af.
Karamelliserede græskarkerner
Rist græskarkernerne på en tør pande til de er let gyldne. Tilsæt ahornsirup og smør og lad det karamellisere omkring græskarkernerne. Tilsæt evt et lille nip salt.
Hæld de karamelliserede græskarkerner på et stykke bagepapir og lad dem køle helt af. Bræk dem herefter forsigtigt fra hinanden.
Pynt
Top den afkølede græskarkage med frosting og drys med de karamelliserede græskarkerner.
Tip
Du kan sagtens beholde skrællen på græskarret, hvis du vælger de økologiske græskar.