Løgsuppe med ingrid ærter og ostebrød

0.0 from 0 votes
Course: supper
Antal

4

portioner
Tilberedningstid

1

hour 

10

minutes

Fransk løgsuppe med Ingrid ærter og ostebrød – en virkelig velsmagende suppe, hvor ærterne bidrager med både struktur og mæthed.

Ingredienser

  • 1 kg zittauerløg

  • 3 fed hvidløg

  • Frisk timian, en håndfuld

  • 1 l grøntsagsfond

  • 2 dl hvidvin

  • 2 spsk smør

  • 1 spsk olie

  • 100 g Ingrid ærter fra Pure Dansk (husk at de skal udblødes i 12 timer inden brug)

  • Ostebrød
  • 4 skiver brød

  • 100 g revet ost

  • Olivenolie

Sådan gør du

  • Pil løgene og skær dem i skiver. Hak også hvidløg fint.
  • Kom smør og olie i en stor gryde. Kom løgene i gryden og steg dem ved medium varme i 20-25 minutter til de bliver gyldne og karamelliserer.
  • Tilsæt hvidvin og kog vinen ind. Tilsæt herefter grøntsagsfond og ingrid ærter. Lad suppen simre i ca 30-35 minutter til ærterne er møre. Smag suppen til med salt, peber og evt lidt balsamicoglaze eller eddike for at give lidt syre.
  • Dryp eller pensl brødene med lidt olivenolie, og top med revet ost. Bag ved 230 grader i ovnen til osten er smeltet og gylden.
  • Top suppen med ostebrød (eller server det ved siden af) og lidt frisk timian.

Video

Tip

  • Du kan sagtens bruge andre bælgfrugter i suppen – fx smager det også skønt med Anicia linser, hvis du ikke har fået sat ærter i blød dagen før.

Del opskrift på Facebook

Vores jord på Instagram