Nye kartofler, grønne bønner og radiser i skøn forening – denne kartoffelsalat er perfekt til sommerens grillaftener.
Ingredienser
300gfriske grønne bønner
600gnye kartofler
10stkradiser
1lille rødløg eller skalotteløg
1bundt frisk dild
50gsaltmandler
Sennepsvinaigrette
4spskolivenolie
2-3spskeddike
1,5tskdijonsennep
1,5tskflydende honning (eller sukker)
Salt og peber
Sådan gør du
Skrub kartoflerne godt og kom dem i en gryde med vand, så kartoflerne er dækket. Kom låg på gryden og bring kartoflerne i kog. Tilsæt rigeligt med salt til vandet og kog nu kartoflerne med låg i 7 min. Efter 7 min tages gryden og varmen og kartoflerne trækker yderligere 5-7 min. i vandet under låg. Tjek med en kniv at de er færdigtilberedte – trækketiden kan variere alt efter størrelsen på kartoflerne.
Lad kartoflerne køle en smule af og skær dem derefter i mindre stykker.
Pisk ingredienserne til vinaigretten sammen og smag til. Hæld halvdelen af vinaigretten over de stadig varme kartofler og vend det godt sammen. Kom kartoflerne i køleskabet mens du tilbereder de øvrige elementer til salaten.
Skyl de grønne bønner og kom dem i kogende vand tilsat salt. Skru lidt ned og lad dem koge uden låg i ca 3-4 min.
Kom bønnerne direkte i isvand eller skyl dem godt med koldt vand, så tilberedningen stoppes.
Skær stilken og enderne af bønnerne, og skær bønnerne i halve.
Skær rødløg i tern og radiserne i skiver. Hak dild og saltmandler.
Vend kartofler, bønner, løg, radiser og dild med det sidste af vinaigretten. Anret i en skål eller på et fad og drys med salt mandler og lidt ekstra dild.