Smørstegt kinakål smager virkelig skønt! Og i forening med linser, citron, urter og parmesan får man en virkelig velsmagende og smuk anretning.
Ingredienser
1kinakål
1dllinser (vi har brugt Anicia linser fra Pure Dansk)
1bundt frisk dild
25gparmesan – eller anden fast ost
Olivenolie
Citronsaft
Smør til stegning
Sådan gør du
Kog linserne efter anvisningen på pakken – gerne i saltet vand. Lad linserne køle af og vend dem med 1 spsk olivenolie og lidt citronsaft. Smag til med salt og peber hvis nødvendigt.
Del kinakålen i 8 både ved at skære det i kvarte og derefter halvere de kvarte stykker. Husk at rense kålen for jordrester mellem de yderste blade og dup den tør inden stegning.
Varm en pande op til medium/høj varme og kom både lidt olie og smør på panden. Steg kinakålen på begge sider 1-2 minutter, så kålen får godt med farve men stadig bevarer tekstur indeni. Husk at krydre kålen med salt og peber efter stegning.
Anret kålen på et fad sammen med linserne. Dryp evt lidt ekstra citronsaft over kålen. Drys med finthakket dild og flager af parmesan.
Tip
Skal du lave opskriften til mange, så kan kinakålen også pensles med olie eller smør og bages i ovnen. Bag kålen ved 200 grader varmluft i ca 15 min til kålen har fået farve og er blevet let mør.