En simpel og lækker måde at servere rå blomkål på er denne blomkålssalat med creme fraiche dressing, dansk Clara Friis pærer og ristede hasselnødder.
Ingredienser
450gblomkål
1,5Clara Friis pære (smager også godt med æble)
1spskhakket persille
30gristede og afskallede hasselnødder
Creme fraiche dressing
200gcreme fraiche 18%
1spsksukker
1,5spskæbleeddike
0,5tskdijonsennep
Salt og peber
Sådan gør du
Skær blomkål i små buketter, og skær pære i tern. Hak også hasselnødder groft og snit persillen.
Rør alle ingredienserne til dressingen sammen og smag til med sal, peber og evt lidt ekstra eddike.
Kom blomkål, dressing halvdelen af persillen og 2/3 af pæren i en stor skål. Bland det hele godt sammen. Top med det sidste pære, persille og hasselnødder.
Tip
Du kan bruge danske æbler som alternativ som pære. Og skift også gerne nødderne ud med fx saltmandler, pekannødder, peanuts eller valnødder alt efter smag og behag.
Hvis du gerne vil have lidt mere smag og spice på dressingen kan der tilføjes lidt presset hvidløg.