Thai nudelsuppe med svampe og gulerødder

5.0 from 1 vote
Course: supper
Anta

4

pers
Tilberedningstid

30

minutes

En lækker spicy nudelsuppe med rød karry, masser af svampe, kylling og gulerødder. Nem hverdagsmad med smæk på smagen.

Ingredienser

  • 250 g svampe i skiver

  • 1 porre

  • 4 gulerødder

  • 2 fed hvidløg

  • 1 spsk fintrevet ingefær

  • 280 g kyllingebryst

  • 1 lime, saften heraf

  • 2 spsk creamy peanutbutter

  • 2-3 tsk rød karrypasta

  • 8 dl hønsebouillon

  • 1 dåse kokosmælk

  • 4 spsk soya eller fiskesauce

  • 1 tsk sukker

  • 200 g risnudler

  • Frisk koriander og ekstra lime til topping

Sådan gør du

  • Skær kylling i mindre strimler og stil til side.
  • Rens og snit porren i ringe – gem lidt af det snittede grønne fra porren til topping. Skær gulerødder i tynde stave og hvidløg i små tern.
  • Kom olie i en stor gryde og steg svampene ved høj varme til de er gyldne. Tag svampene fra. Kom ekstra olie i gryden og steg først kylling til det får lidt farve. Tilsæt herefter hvidløg, ingefær og porre og steg i et par minutter. Kom karrypasta i gryden og steg med i 1 minut.
  • Kom bouillon, kokosmælk, gulerødder og halvdelen af svampene i gryden. Bring det i kog og lad det småsimre i 5 min til kyllingen er færdigtilberedt. Kog imens nudlerne i en gryde for sig efter anvisningen på pakken.
  • Tilsæt soya/fiskesauce, lime, sukker og peanutbutter og rør det hele godt sammen. Smag suppen til.
  • Anret tallerkener med nudler i bunden og hæld suppen over. Top med de sidste svampe, frisk koriander, porre og ekstra lime.

Tip

  • Suppen kan sagtens laves vegetarisk hvis man ønsker det. Undlad da kylling og tilsæt evt ekstra fyld i form af flere svampe og evt andre grøntsager.

Del opskrift på Facebook

Vores jord på Instagram