Svampemayo (vegansk)

0.0 from 0 votes
Course: Snacks og sødt
Servings

1

glas
Tilberedningstid

30

minutes

Plantebaseret mayonnaise og så endda med grøntsager i? Ja, og denne mayo er både fyldt med smag og super nem at lave. Brug den i alt fra burgers til dip.

Ingredienser

  • 200 g svampe, fx portobello og shiitake

  • 0,5 dl aquafaber

  • 2,5 dl smagsneutral olie

  • 1 tsk. dijon sennep

  • 1 tsk. salt

  • 1 spsk. eddike

  • 0,5 fed hvidløg

  • Peber

Sådan gør du

  • Skær svampene i mindre stykker og steg dem godt af på en pande med olie. Lad svampene køle helt af inden de blendes i mayoen.
  • Kom aquafaba, dijonsennep, presset hvidløg, salt og eddike i et højt blenderglas. Blend det skummende med en stavblender.
  • Tilsæt olien i en tynd stråle mens du blender indtil mayoen får en tyk konsistens.
  • Tilsæt de afkølede svampe og blend dem godt sammen med mayoen til ønsket konsistens – vi lader mayoen få en lidt grov og rustik konsistens.
  • Smag mayoen til.

Del opskrift på Facebook

Vores Jord på Instagram