Tantan ramen er en varm, cremet nudelsuppe fyldt med skønne grøntsager i sæson. Denne version er lavet med gris, men dette kan nemt skiftes ud med tofu, hvilket giver en plantebaseret og ligeså smagfuld version.
Ingredienser
2majskolber
2pak choi
4-6stængler forårsløg, fintsnittet
2æg
300gtørrede ramen nudler
Ristede sesamfrø
Olie
700mlhønse- eller grøntsagsfond
300mlsødmælk eller plantemælk
Spicy gris
200ghakket gris eller fast tofu (smuldret)
3fed hvidløg, finthakket
2tsk.frisk ingefær, fintrevet
1spsk.olie
1tsk.chilisauce – fx doubanjiang, gochujang eller sambal oelek
1tsk.honning
1spsk.soja
Tara (den smagsgivende peanutbutter paste)
5spsk.peanutbutter, smooth
2spsk.risvineddike
1,5-2spsk.chilisauce – fx doubanjiang, gochujang eller sambal oelek
2tsk.honning
5spsk.soja
Sådan gør du
Vask og rens pak choi og skær i mindre stykker.
Pil majskolben og skær majsene fri fra kolben.
Kog æggene smilende i ca. 7,5 min og pil dem.
Kom fond og mælk i en gryde og kog langsomt op.
Sautér pak choi på en pande i lidt olie i et par minutter. Gentag det samme med majsene.
Rør alle ingredienserne til Tara’en sammen i en skål.
Kog nudlerne efter anvisning på pakken.
Anret nu hver portion ramen i hver sin skål.
Tag 2 spsk. tara og rør grundigt sammen med 2-2,5 dl varm fond.
Top med nudler, majs, pak choi, 1/2 æg, forårsløg og til sidst et drys sesamfrø.
Nyd den varme suppe med det samme.
Video
Tip
Man varierer selv styrken på denne ret, ved at dosere chili sauce i både tara og kødet. Man kan bruge forskellige typer chili sauce eller endda en chili olie. Originalt bruger man en chili bønne sauce ‘doubanjiang’. Men hvis den ikke er tilgængelig er gochujang, sambal olek eller en helt fjerde chili sauce også mulig at anvende. Man kan evt tilføje lidt miso paste, hvis chili saucen mangler umami.