Kartoffelfad med røget laks

0.0 from 0 votes
Course: Kødretter
Antal

4

personer
Tilberedningstid

2

hours 

Hvis du tager et perfekt fad flødekartofler og pepper det op med masser af røget laks, hvidløg og løg, så har du vores velsmagende kartoffelfad med laks. Det er en skøn familievenlig middagsret, som nemt kan bikses sammen og stå og hygge sig i 1,5 time i ovnen.

Ingredienser

  • 1,2 kg danske kartofler

  • 2 store løg

  • 3 fed hvidløg

  • 1 stort bundt frisk dild

  • 250 g koldrøget laks

  • 500 ml madlavningsfløde

  • 1/4 tsk. revet muskatnød

  • 1 tsk. salt

  • Friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Skær kartofler, løg og hvidløg helt fint på et mandolinjern.
  • Bland fløde med salt, peber og muskatnød.
  • Tag et ildfast fad og læg lag af skiftevis kartoffel, løg, hvidløg, dild og laks.
  • Slut med et lag kartofler og hæld flødeblandingen jævnt fordelt udover hele fadet.
  • Bag fadet ved 200 grader varmluft i ca. 1 time og 30 min. Dæk fadet med stanniol eller en plade den første time.
  • Server kartoffelfadet med en frisk sprød salat og en lækker vinaigrette.

Del opskriften på Facebook

Vores Jord på Instagram