Bagte gulerødder med ristede kikærter og dip
Recipe by Gitte Heidi Rasmussen Fotograf: Betina Hastoft. Venligst udlånt af sæson.dk
Course: Forret
Antal
4
personerTilberedning
30
minutesEt dejligt måltid til en kødfri dag.
Ingredienser
200 gr græsk yoghurt 2%
2 spsk hakket mynteblade
1 spsk koriander
1/2 tsk sumac eller 1 knsp. revet citronskal
salt og peber
3/4 kg skrællede gulerødder, gerne forskellige
1 spsk flydende honning
1 spsk citronsaft
Olivenolie
260 g kikærter (drænet vægt)
2 tsk paprika
1/2 stk granatæble
Friske krydderurter fx mynte & koriander til pynt
Sådan gør du
- Rør yoghurt, mynte, koriander og sumac sammen og smag til med salt og peber.
- Skræl gulerødderne og læg dem i et ovnfast fad. Dryp med honning og citronsaft og spray/pensl med lidt olie. Bag gulerødder ved 200°C i ca. 20 min. til de er gyldne og møre men med bid.
- Skyl og afdryp kikærterne. Rist dem i lidt olie ved god varme sammen med paprika og sumac.
- Pil kernerne ud af granatæblet.
- Anret gulerødderne på et fad, kom lidt dressing hen over og drys med kikærter, granatæble samt krydderurter.
Tip
- Sumac giver retten en flot rød farve og kan købes hos nogle supermarkeder og grønthandlere
Del på Facebook