Delemad med grillede grøntsager, flanksteak, salsa og fladbrød
Recipe by Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft. Venligst udlånt af sæson.dk
Course: Kødretter
Antal
4
personerTilberedningstid
45
minutesSkøn ret hvor man kan prøve sig frem med lækre grøntsager, dressinger, kød og friske
krydderurter. Snup et brød og fyld med grøntsager, kød og dressing efter smag og behag.
Ingredienser
- Kødet
600 – 700 gram flanksteak eller onglet
2 fed hvidløg
1-2 spsk. frisk oregano eller 2 stk. tørret chili
Fintrevet citronskal og saft fra 1/2 økologisk citron
- Krydderurtesalsa
250 gr græsk yoghurt
1/2 dl hakket persille
10 hakkede mynteblade
Salt og peber
- Agurkesalsa
1 agurk
2-3 forårsløg
1 chili
10 mynteblade
- Grillede peberfrugter
2 peberfrugter, rød og gul
1-2 squash
Olie til stegning
- Tomater
5 tomater
1 spsk. hvid balsamico
2 spsk. olivenolie
1 håndfuld oliven
Tilbehør: Græske fladbrød og salatost
Sådan gør du
- Vend kødet i knust hvidløg, oregano, chili, citronskal og citronsaft, dryp med lidt olivenolie og lad det trække mens resten gøres klar.
- Rør yoghurt sammen med finthakkede krydderurter, salt og peber og lad det trække.
- Skær agurk i små tern, snit forårsløgene fint og hak chili uden kerner fint. Bland med
grofthakket mynte og krydr med salt og peber. - Grill pebrene til skindet er mørkt og bobler op. Afkøl og pil skindet af. Skær dem i grove
tern. - Skær/riv squash i lange bånd og grill dem hurtigt på begge sider.
- Skær tomaterne i skiver, dryp med balsamico og olivenolie og kom oliven hen over.
- Grill kødet 3-6 min. på hver side afhængig af tykkelse.
- Skær kødet i tynde skiver på tværs af kødtrådene og anret med lune fladbrød,
agurkesalsa, krydderyoghurt, grillede grønsager, tomatsalat og salatost brækket i mindre
stykker.
Del opskrift på Facebook