Svampe

Der findes omkring 600 danske svampearter, hvoraf ca. 100 arter er spiselige. Du kan finde spiselige svampe i de danske skove året rundt, men chancerne er størst fra august til oktober.

Der er specielt gode muligheder for at finde rørsvampe, champignoner og kantareller. Og så findes der mange giftige svampe, så det er vigtigt at kunne kende forskel, før du går på svampejagt.

Heldigvis findes der også den sikre vej – nemlig at købe svampe i supermarkedet. Disse svampe dyrkes i væksthuse, hvor de gror i svampemuld lavet på halm.

Smag og inspiration

Svampe er rige på en naturlig umami-smag, som gør dem oplagte som supplement eller alternativ til kød.

Opbevaring

Svampe opbevares bedst på køl i oprindelig indpakning.

Læs mere om producenten

Hvorfor svampe

Svampe har et lavt indhold af kulhydrater og et højt indhold af vitaminer og mineraler. Det gør svampe til en energifattig, men næringsrig fødevare. Svampe har også et højt indhold af B-vitamin, som bidrager til normal muskelfunktion og blodtryk og samtidig mindsker træthed.