Forårsruller
Recipe by Louisa Lorang Fotograf: Lene Samsø. Venligst udlånt af sæson.dk
Course: Vegetarretter
Antal
25
stk.Tilberedningstid
45
minutesHjemmelavede forårsruller er en lækker snack eller som en del af et tapasbord med andre
deleretter. Du kan både lave fyldet med eller uden kød. Denne opskrift er lavet med smagfuldt
grøntsagsfyld, som gør dem skønne også som hovedret f.eks. med en kålsalat og kogte ris.
Ingredienser
700 gram hvidkål
1 porre
4 gulerødder
2 fed hvidløg
Olie til stegning
1 spsk hakket ingefær
4-5 spsk. soja
1 tsk. sukker
- Desuden
2 spsk. mel
3-4 spsk. koldt vand
1 pakke forårsrulledej
Olie til stegning
Sådan gør du
- Snit kål og porre fint og riv gulerødder. Snit løg i både og hak hvidløg.
- Kom grøntsagerne i gryden sammen med kødet og lad dem stege med i 4-6 minutter, til de falder
sammen. - Tilsæt ingefær og soja og smag til med sukker.
- Kog op.
- Kom fyldet i en si og lad det dryppe af.
- Rør mel og vand sammen til en melklister.
- Lav en rulle ad gangen. Læg et stykke forårsrulledej på bordet med et hjørne ned mod maven. Fyld ca. 1 ½ spsk. fyld på og rul sammen. Fold siderne ind og luk med melklister.
- Steg rullerne i olie på en varm panden, eller pensl dem med lidt olie og bag dem ved 200 grader i ovnen i ca. 10 minutter.
Tip
- Rullerne kan fryses. Læg dem på madpapir uden at de rører hinanden, frys dem helt. Du kan samle dem når de er frosne, så de ikke fylder så meget i fryseren. Bag dem direkte fra frost ved 220 grader i ca. 30 – 35 minutter.
Del opskrift på Facebook