Bagt hvidkål med urter og ost
Recipe by Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft. Venligst udlånt af sæson.dk
Course: Vegetarretter
Antal
4
personerTilberedningstid
30
minutesDejlig opskrift på sæsonens kål med masser af smag. Perfekt som hovedret til de kødfrie dage, eller som fyldigt tilbehør.
Ingredienser
1/2 hvidkål
2 fed hvidløg
4-6 kviste frisk timian
2 skiver daggammelt smuldret brød
1/2 dl olivenolie
Salt og peber
1 dl friskrevet parmesan
Revet citrionskal fra 1/2 økologisk citron
Hakket persille
Sådan gør du
- Del hvidkålen i 8-12 skiver afhængig af størrelse.
- Læg dem i en sigte og hæld kogende vand over.
- Afdryp og bred dem ud i et jævnt lag på en bageplade.
- Rist knust hvidløg, timian og brød i olivenolie til det er gyldent.
- Afkøl, bland med parmesan og krydr med salt og peber.
- Drys blandingen hen over kålen og gratiner ved 225°C /210°C varmluft i ca. 10 min. til osten og kålen er gylden.
- Drys med fintrevet citronskal og hakket persille og server.
Del opskrift på Facebook: