Blomkålsboller
Recipe by Gitte Heidi Rasmussen. Fotograf: Betina Hastoft. Venligst udlånt af sæson.dk
Course: Brød og bagning
Antal
10
stkTilberedning
1
hourIngredienser
250 g blomkål
4 dl vand
25 g gær
2 spsk olie
125 g graham spelt
350 g hvedemel
0,5 Gr Græskarkerner
Sådan gør du
- Findel blomkål i en blender så det ligner couscous.
- Rør lunt vand og gær sammen, tilsæt blomkål, olie, salt, honning og speltmel og lad det stå 15 min.
- Rør hvedemelet i lidt ad gangen.
- Ælt dejen godt igennem, den skal være en anelse klistret og lad den hæve 1 time.
- Form dejen til 10 boller, læg dem på en ny bageplade med bagepapir og drys med græskarkerner. Læg et fugtigt viskestykke over og lad dem hæve en time.
- Sæt en dyb bageplade uden bagepapir i bunden af ovnen og tænd den på 230°C.
- Når ovnen er varm bages bollerne ved 230°C i 10 min. Hæld samtidig en kop vand ind på den varme bageplade i ovnen. Det får bollerne til at blive sprøde og luftige, men pas på, det sprøjter!
- Sænk temperaturen til 200°C i endnu 8-10 min. til de er gyldne.
Del på Facebook