Æbler

Danmark er et rigtigt æbleland. Har du en have, har du sikkert også mindst ét æbletræ.

Vi elsker æbler, de fleste har deres favoritsort, og ethvert supermarked med respekt for sig selv bugner af et godt udvalg – fra de sødeste, søde spiseæbler til de store, syrlige madæbler.

Æblesæsonen har tre kapitler; sommeræbler, efterårsæbler og vinteræbler. Æblet kan netop bruges i mange måltider fra mættende retter til søde desserter, fra madpakken til den hurtige snack på farten.

Smag og inspiration

Friske sommeræbler kan nydes straks, og de fuldmodne efterårsæbler og vinteræbler som fx Elstar og Rød Jonagold holder længst og har den kraftigste smag.

Opbevaring

Æbler skal opbevares køligt – fx i garagen, carporten eller kælderen, så de ikke udsættes for frost. Skal æblerne spises nu og her, er køleskabet det bedste sted at opbevare dem.

Læs mere om producenten

Hvorfor æbler?

Æbler er alsidige og kan bruges til meget. Derudover indeholder de en lang række vitaminer og mineraler, som alle er gavnlige og nødvendige for din krop og sundhed. Bl.a. indeholder æblet C-vitamin, som er en vigtig faktor, når du vil styrke dit immunforsvar.