Gulerødder

Gulerødder stammer oprindeligt fra Centralasien, men er i dag den mest populære, økologiske grøntsag i Danmark.

Gulerødderne fås i mange farver – fra hvide og mørkviolette til gule og orange sorter. Danske gulerødder dyrkes stort set hele året, og de første gulerødder er typisk klar i løbet af juni. Hen over vinteren overdækkes markerne med et tykt lag halm, der beskytter mod frost, så man kan høste danske gulerødder helt frem til april/maj.

Smag og inspiration

Gulerødder er sprøde, faste og saftige og kan tilberedes på mange forskellige måder: de kan spises rå, stegte, kogte og dampede. Sødmen i gulerødder gør dem desuden velegnede i bagværk.

Opbevaring

Opbevares bedst på køl i en pose med et lille hul, så kondensvand kan komme ud.

Læs mere om producenten

Hvorfor gulerødder?

Den søde, milde smag gør guleroden populær både rå og tilberedt. Det er den grøntsag, der indeholder mest A-vitamin, hvilket medvirker til et styrket immunforsvar og en sundere hud.
Guleroden indeholder bl.a. også B9-vitamin/folat, som bidrager til immunsystemets normale funktion og vitamin K, som hjælper med at vedligeholde dine knogler. Derudover bidrager gulerodens mange fibre til en god fordøjelse.