Jordbær

Jordbær er et sikkert tegn på, at sommeren er kommet, og det søde, røde bær er en klar yndlingsspise hos de fleste.

Der findes mange forskellige jordbærsorter – fra havejordbær til de små, vilde skovjordbær. De mest almindelige sorter i Danmark er Polka, Korona og Senga Sengana. Faktisk er jordbærret slet ikke et rigtigt bær, men en nød – også kaldet en flerfoldsfrugt. Alle de små lyse prikker på jordbærret er nødder, og det røde bær er udvendigt frugtkød som holder på nødderne. Jordbærrene høstes 4-6 uger efter, at planterne har blomstret.

Smag og inspiration

De søde, saftige jordbær gør sig fantastisk i desserter, hvor de giver både smag og farve, men også i en lækker sommersalat fx med asparges og grønne bønner.

Opbevaring

Bedst friske, men kan holde sig i køleskabet i et par dage. Lad stilken sidde på bærrene, så holder de længere – eller nip dem og frys ned.

Læs mere om producenten

Hvorfor jordbær?

Jordbær er sprængfyldte med C-vitaminer, men de forsvinder hurtigt ved opbevaring og tilberedning, så det er bedst at spise bærrene så hurtigt som muligt – eller fryse dem ned lige efter høst. Vidste du, at 50 g jordbær om dagen dækker dit daglige behov for C-vitamin?