Løg

Løget er en af de ældste og mest populære grøntsager. Vi elsker dem syltede, frosne, ristede og friske.

Faktisk er det svært at forestille sig madlavning uden løg, da løget spiller en vigtig rolle i rigtig mange retter. Til løgfamilien hører bl.a. forårsløg, skalotteløg, hvidløg, porrer, purløg, salatløg og de mest kendte rødløg og zittauerløg.

Løgene dyrkes i Danmark hele året og udover at være en vigtig smagsgiver og have flere sunde egenskaber, har de den fordel, at de er nemme at opbevare over længere tid, så du altid kan have rå løg ved hånden, når du skal trylle i køkkenet.

Smag og inspiration

Løg er en god smagsgiver og næsten uundværlig i madlavningen. I rå tilstand har løg en skarp smag, men efter tilberedning bliver de mere milde og søde.

Opbevaring

Løg opbevares bedst et køligt, mørkt og tørt sted.

Læs mere om producenten

Hvorfor løg?

Løg er en vigtig smagsgiver i masser af retter. Derudover har løget et højt indhold af fibre og indeholder B-vitamin, som bl.a. bidrager til immunsystemets normale funktion.