Æble-gulerodsbrud
Course: Brød og bagning
Antal
14
stk.Tilberedningstid
2
hours10
minutesSkønne, saftige brud med både æble og gulerod. Æblet tilfører en let sødme til bruddet, som er rigtig skønt. Nydes som de er, eller med smør og ost. Super gode til madpakken.
Ingredienser
25 g gær
225 ml mælk
75 ml ymer/tykmælk
30 g sukker
100 g havregryn
425 g hvedemel, gerne tipo 00
8 g salt
50 g smør, blødt
- Fyld
1 æble
1-2 gulerødder
1 æg
75 g solsikkekerner
Sådan gør du
- Opløs gær og sukker i mælk og yoghurt.
- Tilsæt havregryn, mel og salt. Rør det sammen.
- Tilsæt smør i tern og ælt i ca. 10 min. Lad dejen hæve overdækket i 1 time.
- Riv æble og gulerod. Der skal være ca. 200 g revet fyld i alt.
- Hæld dejen ud på et bord. Lav en fordybning hvor alt fyldet kommes ned. Fold dejen ind over fyldet, og hak dejen ud og vend det sammen med en dejspatel. (se fremgangsmåde i videoen nedenfor)
- Placer ca. 14 klumper af dejen på en bageplade.
- Overdæk med en opklippet, stor frysepose og et viskestykke. Lad efterhæve 30 min.
- Bag bruddene i ovn ved varmluft 200 grader i ca. 14-15 min. Bag dem gerne med damp den første halvdel, det giver ekstra store svampede brud.
Video
Del opskriften på Facebook