Æble-kardemomme boller

Æble-kardemomme boller

3 from 9 votes
Recipe by Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft. Venligst udlånt af sæson.dk Course: Brød og bagning
Antal

10

stk.
Tilberedningstid

1

hour 

Perfekte til morgen-, middag- og mellemmåltiderne, når sulten melder sig.

Ingredienser

  • 5 dl 5 æblemost

  • 15 g 15 gær

  • 2 2 æbler

  • 2 tsk. 2 kardemomme

  • 1 spsk. 1 honning

  • 200 g 200 fuldkornsmel

  • 400 g 400 hvedemel

  • 2 tsk. 2 salt

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i æblejuice og tilsæt revet æble.
  • Rør kardemomme, honning og fuldkornsmel i og lad det stå 15 min.
  • Rør hvedemelet i, drys med salt og lad dejen stå 30 min.
  • Ælt dejen godt igennem, den skal være en anelse klistret og lad den hæve natten over i køleskabet.
  • Vend dejen ud på et meldrysset bord og del den i 10.
  • Form dejen til boller og pas på ikke at slå luften ud.
  • Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve i 20 min.
  • Bag dem ved 250°C i 5 min., sænk temperaturen til 200°C og bag 10-15 min. til de er gyldne.

Tip

  • Smid lidt vand ind i bunden af ovnen når du lige har sat bollerne ind, det gir damp og sprød skorpe.

Del opskrift på Facebook