Æblekonfekt  - "æbleflæsk"

Æblekonfekt – “æbleflæsk”

Recipe by Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft. Venligst udlånt af sæson.dk
4.0 from 3 votes
Course: Snacks og sødt
Antal

1

bradepande
Tilberedningstid

1

hour 

Sjovt hjemmelavet æble-konfekt til juledagene. Det er nemt at lave , men husk at være ude i god tid så æbleflæsken kan sætte sig og tørre lidt inden det skal spises.

Ingredienser

  • 3/4 kg æbler

  • 1 dl vand

  • 2 tsk. citronsyre

  • 3/4 kg sukker

  • 12 blade husblas

  • Perlesukker

Sådan gør du

  • Halver æblerne, fjern kernehus og blomst og skær dem i mindre stykker.
  • Afvej æblerne og kom dem i en gryde med vand og citronsyre.
  • Bring det langsomt i kog og lad dem koge ved middel varme til æblerne er godt møre.
  • Kom sukkeret ved og kog til sukkeret er opløst og lagen er sirupsagtig.
  • Læg imens husblas i blød i koldt vand, ca. 10 min. Pres vandet fra og opløs husblassen i den varme æblemasse. Passer æblemassen gennem en grovmasket sigte, pres væden godt fra og hæld det i en lille bradepande (ca. str. 18*24 cm) som er skyllet i koldt vand.
  • Stil den koldt et par dage. Vend den ud og skær den i tern. Vend til sidst ternene i perlesukker og læg dem på en bageplade med bagepapir. Stil dem koldt endnu et par døgn, så de kan tørre lidt inden de skal spises.

Del opskrift på Facebook