Æblekonfekt – “æbleflæsk”
Recipe by Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft. Venligst udlånt af sæson.dk
Course: Snacks og sødt
Antal
1
bradepandeTilberedningstid
1
hourSjovt hjemmelavet æble-konfekt til juledagene. Det er nemt at lave , men husk at være ude i god tid så æbleflæsken kan sætte sig og tørre lidt inden det skal spises.
Ingredienser
3/4 kg æbler
1 dl vand
2 tsk. citronsyre
3/4 kg sukker
12 blade husblas
Perlesukker
Sådan gør du
- Halver æblerne, fjern kernehus og blomst og skær dem i mindre stykker.
- Afvej æblerne og kom dem i en gryde med vand og citronsyre.
- Bring det langsomt i kog og lad dem koge ved middel varme til æblerne er godt møre.
- Kom sukkeret ved og kog til sukkeret er opløst og lagen er sirupsagtig.
- Læg imens husblas i blød i koldt vand, ca. 10 min. Pres vandet fra og opløs husblassen i den varme æblemasse. Passer æblemassen gennem en grovmasket sigte, pres væden godt fra og hæld det i en lille bradepande (ca. str. 18*24 cm) som er skyllet i koldt vand.
- Stil den koldt et par dage. Vend den ud og skær den i tern. Vend til sidst ternene i perlesukker og læg dem på en bageplade med bagepapir. Stil dem koldt endnu et par døgn, så de kan tørre lidt inden de skal spises.
Del opskrift på Facebook