Æblekonfekt  - "æbleflæsk"

Æblekonfekt – “æbleflæsk”

Recipe by Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft. Venligst udlånt af sæson.dk
4.0 from 7 votes
Course: Snacks og sødt
Antal

1

bradepande
Tilberedningstid

1

hour 

Sjovt hjemmelavet æble-konfekt til juledagene. Det er nemt at lave , men husk at være ude i god tid så æbleflæsken kan sætte sig og tørre lidt inden det skal spises.

Ingredienser

  • 3/4 kg æbler

  • 1 dl vand

  • 2 tsk. citronsyre

  • 3/4 kg sukker

  • 12 blade husblas

  • Perlesukker

Sådan gør du

  • Halver æblerne, fjern kernehus og blomst og skær dem i mindre stykker.
  • Afvej æblerne og kom dem i en gryde med vand og citronsyre.
  • Bring det langsomt i kog og lad dem koge ved middel varme til æblerne er godt møre.
  • Kom sukkeret ved og kog til sukkeret er opløst og lagen er sirupsagtig.
  • Læg imens husblas i blød i koldt vand, ca. 10 min. Pres vandet fra og opløs husblassen i den varme æblemasse. Passer æblemassen gennem en grovmasket sigte, pres væden godt fra og hæld det i en lille bradepande (ca. str. 18*24 cm) som er skyllet i koldt vand.
  • Stil den koldt et par dage. Vend den ud og skær den i tern. Vend til sidst ternene i perlesukker og læg dem på en bageplade med bagepapir. Stil dem koldt endnu et par døgn, så de kan tørre lidt inden de skal spises.

Del opskrift på Facebook

Privacy Preference Center