Æblescones med kanel
Recipe by Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft. Venligst udlånt af sæson.dk
Course: Brød og bagning
Antal
10
stk.Tilberedningstid
30
minutesIngredienser
275 g hvedemel
1 spsk. bagepulver
1/2 tsk. salt
1/2 dl sukker
75 g iskoldt smør
1 stort revet æble
125 gr græsk yoghurt 2%
Mælk til pensling
Kanelsukker som drys
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 225°C alm. ovn eller 210°C varmluft.
- Bland hvedemel, bagepulver, salt og sukker i en skål.
- Smuldr smørret i melblandingen med fingrene. Bland med revet æble og saml dejen med græsk yoghurt. Dejen må ikke æltes for meget, bare samles hurtigt og let med hænderne.
- Vend dejen ud på et meldrysset bord og rul den forsigtigt uden at trykke til den er 2 cm tyk.
- Udstik til runde scones ca. 5 cm i diameter.
- Læg dem på en bageplade med bagepapir og pensl med mælk og drys med kanelsukker.
- Bag dem ca. 12 min. til de er gyldne, sprøde og flotte.
- Afkøl lidt på rist, men nyd dem lune og friskbagte.
Tip
- Æblescones kan sagtens fryses
Del opskrift på Facebook