Æblescones med kanel

Æblescones med kanel

4 from 13 votes
Recipe by Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft. Venligst udlånt af sæson.dk Course: Brød og bagning
Antal

10

stk.
Tilberedningstid

30

minutes

Ingredienser

  • 275 g 275 hvedemel

  • 1 spsk. 1 bagepulver

  • 1/2 tsk. 1/2 salt

  • 1/2 dl 1/2 sukker

  • 75 g 75 iskoldt smør

  • 1 1 stort revet æble

  • 125 gr 125 græsk yoghurt 2%

  • Mælk til pensling

  • Kanelsukker som drys

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 225°C alm. ovn eller 210°C varmluft.
  • Bland hvedemel, bagepulver, salt og sukker i en skål.
  • Smuldr smørret i melblandingen med fingrene. Bland med revet æble og saml dejen med græsk yoghurt. Dejen må ikke æltes for meget, bare samles hurtigt og let med hænderne.
  • Vend dejen ud på et meldrysset bord og rul den forsigtigt uden at trykke til den er 2 cm tyk.
  • Udstik til runde scones ca. 5 cm i diameter.
  • Læg dem på en bageplade med bagepapir og pensl med mælk og drys med kanelsukker.
  • Bag dem ca. 12 min. til de er gyldne, sprøde og flotte.
  • Afkøl lidt på rist, men nyd dem lune og friskbagte.

Tip

  • Æblescones kan sagtens fryses

Del opskrift på Facebook