Sprøde æbleskiver

0 from 0 votes
Course: Snacks og sødt
Antal

8

personer
Tilberedningstid

30

minutes

En nyfortolkning af den gammeldavs æbleskive – endda i en vegansk udgave! Sprøde både af danske æbler, dyppet i krydret pandekagedej og stegt gyldne på panden med kanelsukker.

Ingredienser

  • 10 10 æbler

  • 150 g 150 hvedemel

  • 2,5 dl 2,5 plantemælk

  • 30 g 30 sukker

  • 1/2 tsk. 1/2 vaniljesukker

  • 1/2 1/2 økologisk citron, skal

  • 1/4 tsk. 1/4 stødt kardemomme

  • Smør

  • Kanelsukker

Sådan gør du

  • Kom de tørre ingredienser i en stor skål og bland dem sammen.
  • Tag et stort piskeris, og hæld forsigtigt mælken i under kraftig omrøring, så det ikke klumper.
  • Dejen skal være som en tyk pandekagedej. Lad dejen sætte sig ca. 15 min.
  • Skær alle æblerne i slanke både.
  • Varm en pande op til medium/varm. Kom god med smør på.
  • Brug en tang/pincet og dyp hver enkelt æbleskive ned i dejen og herefter hurtigt over på panden.
  • Stykkerne skal ikke røre hinanden. Vend hvert stykke når det er gyldent, drys let
    med kanelsukker og steg videre.
  • Vend en sidste gang i 15 sek., så kanelsukkeret karamelliserer og tag stykkerne.
  • Servér straks med is eller creme fraiche.

Tip

  • Har du dej i overskud, så tilsæt lidt bagepulver og bag skønne vafler.

Del opskriften på Facebook

Vores Jord på Instagram