Sprøde æbleskiver
Antal
8
personerTilberedningstid
30
minutesEn nyfortolkning af den gammeldavs æbleskive – endda i en vegansk udgave! Sprøde både af danske æbler, dyppet i krydret pandekagedej og stegt gyldne på panden med kanelsukker.
Ingredienser
10 10 æbler
150 g 150 hvedemel
2,5 dl 2,5 plantemælk
30 g 30 sukker
1/2 tsk. 1/2 vaniljesukker
1/2 1/2 økologisk citron, skal
1/4 tsk. 1/4 stødt kardemomme
Smør
Kanelsukker
Sådan gør du
- Kom de tørre ingredienser i en stor skål og bland dem sammen.
- Tag et stort piskeris, og hæld forsigtigt mælken i under kraftig omrøring, så det ikke klumper.
- Dejen skal være som en tyk pandekagedej. Lad dejen sætte sig ca. 15 min.
- Skær alle æblerne i slanke både.
- Varm en pande op til medium/varm. Kom god med smør på.
- Brug en tang/pincet og dyp hver enkelt æbleskive ned i dejen og herefter hurtigt over på panden.
- Stykkerne skal ikke røre hinanden. Vend hvert stykke når det er gyldent, drys let
med kanelsukker og steg videre. - Vend en sidste gang i 15 sek., så kanelsukkeret karamelliserer og tag stykkerne.
- Servér straks med is eller creme fraiche.
Tip
- Har du dej i overskud, så tilsæt lidt bagepulver og bag skønne vafler.
Del opskriften på Facebook