Æbletærte med varme krydderier

4 from 4 votes
Course: Brød og bagning
Antal

10

stykker
Tilberedningstid

1

hour 

Klassisk æbletærte med skøn syre fra sprøde danske æbler, og dejlig sødme fra ahornsirup og varme krydderier.

Ingredienser

  • 360 g 360 hvedemel

  • 100 g 100 mandelmel

  • 100 g 100 sukker

  • 200 g 200 smør, koldt

  • 3 3 æg

  • 1 1 vaniljestang

  • nip salt

  • 6 6 danske æbler, ca. 700 g

  • 50 ml 50 ahornsirup

  • 40 g 40 sukker

  • 1,5 dl 1,5 hvedemel

  • 1 spsk. 1 kanel

  • 1 tsk. 1 stødt kardemomme

Sådan gør du

  • Dejen kan med fordel laves i en foodprocessor, alternativt bruges hænderne i en stor skål.
  • Skrab kornene fra vaniljestangen og mix dem grundigt med lidt af sukkeret.
  • Bland mandelmel, hvedemel og sukker i blenderskålen.
  • Tilsæt iskoldt smør i tern og pulsér, indtil konsistens som savsmuld.
  • Pisk 2 æg let sammen og hæld det i dejen.
  • Pulsér igen, indtil dejen lige præcis har samlet sig.
  • Kom dejen ud på et bord, saml den med hænderne, del den i to portioner (ca. 1/3 og 2/3).
  • Rul hver portion dej ud til ca. 0,5 cm tykkelse mellem to stykker bagepapir og kom dem på køl i mindst 1 time.
  • Skræl æblerne, og fjern kernehusene. Skær dem i tynde både, og kom dem i en skål
  • Tilsæt ahornsirup, sukker, hvedemel, kanel og kardemomme, vend rund. Lad det stå indtil tærten skal samles.
  • Tag de 2 portioner dej ud, lad dem temperere en smule.
  • Beklæd en tærteform med den ene portion dej, skær kanterne til.
  • Top med æblefyldet og kom den anden dej ovenpå og tryk kanterne på plads.
  • Skær evt. nogle dekorative snit i tærtelåget og pensl kagen med et sammenpisket æg.
  • Bag tærten ca. 40 min ved 175°C varmluft.
  • Server med creme fraiche eller vaniljeis.

Video

Del opskriften på Facebook