Æbletærte med varme krydderier
Course: Brød og bagning
Antal
10
stykkerTilberedningstid
1
hourKlassisk æbletærte med skøn syre fra sprøde danske æbler, og dejlig sødme fra ahornsirup og varme krydderier.
Ingredienser
360 g hvedemel
100 g mandelmel
100 g sukker
200 g smør, koldt
3 æg
1 vaniljestang
nip salt
6 danske æbler, ca. 700 g
50 ml ahornsirup
40 g sukker
1,5 dl hvedemel
1 spsk. kanel
1 tsk. stødt kardemomme
Sådan gør du
- Dejen kan med fordel laves i en foodprocessor, alternativt bruges hænderne i en stor skål.
- Skrab kornene fra vaniljestangen og mix dem grundigt med lidt af sukkeret.
- Bland mandelmel, hvedemel og sukker i blenderskålen.
- Tilsæt iskoldt smør i tern og pulsér, indtil konsistens som savsmuld.
- Pisk 2 æg let sammen og hæld det i dejen.
- Pulsér igen, indtil dejen lige præcis har samlet sig.
- Kom dejen ud på et bord, saml den med hænderne, del den i to portioner (ca. 1/3 og 2/3).
- Rul hver portion dej ud til ca. 0,5 cm tykkelse mellem to stykker bagepapir og kom dem på køl i mindst 1 time.
- Skræl æblerne, og fjern kernehusene. Skær dem i tynde både, og kom dem i en skål
- Tilsæt ahornsirup, sukker, hvedemel, kanel og kardemomme, vend rund. Lad det stå indtil tærten skal samles.
- Tag de 2 portioner dej ud, lad dem temperere en smule.
- Beklæd en tærteform med den ene portion dej, skær kanterne til.
- Top med æblefyldet og kom den anden dej ovenpå og tryk kanterne på plads.
- Skær evt. nogle dekorative snit i tærtelåget og pensl kagen med et sammenpisket æg.
- Bag tærten ca. 40 min ved 175°C varmluft.
- Server med creme fraiche eller vaniljeis.
Video
Del opskriften på Facebook